חגי ישראל הם הזמן שבו כולנו מתכנסים, מתחברים ומציינים את המסורת היהודית העשירה. חגים 2024 מביאים עימם הזדמנות נוספת להסתכל על לוח השנה, לתכנן את החופשות שלנו ולחגוג עם המשפחה והחברים. כאן תמצאו את כל המידע שאתם צריכים לדעת על החגים הקרובים בשנה זו.
ראש השנה (ראשון עד שלישי, 2-4 בספטמבר 2024)
ראש השנה מסמל את תחילתה של השנה היהודית החדשה, והוא זמן להתבוננות פנימית, תפילות ואיחולי שנה טובה. השנה, ראש השנה יתחיל בערב יום ראשון ויסתיים בערב יום שלישי. רבים נוהגים לאכול תפוח בדבש כסמל לשנה מתוקה ולקרוא את התפילות המיוחדות בבתי הכנסת.
יום הכיפורים (שלישי עד רביעי, 11-12 בספטמבר 2024)
יום הכיפורים, היום הקדוש ביותר בלוח השנה היהודי, הוא זמן של צום, תפילות וכפרה על חטאים. הצום מתחיל בערב יום שלישי ונמשך עד ערב יום רביעי. במהלך היום, בתי הכנסת מלאים במתפללים המבקשים סליחה ומחילה.
סוכות (ראשון עד ראשון, 16-23 בספטמבר 2024)
סוכות הוא חג שמח שמציין את היציאה ממצרים ואת הישיבה בסוכות במדבר. במהלך חג זה, בונים סוכה ומבלים בה את הארוחות. סוכות מתחיל בערב יום ראשון ונמשך עד הערב של יום ראשון הבא. שמחת תורה, החג שמסיים את סוכות, מציין את סיום קריאת התורה והתחלתה מחדש.
חנוכה (שלישי עד שלישי, 24 בדצמבר 2024 – 1 בינואר 2025)
חנוכה הוא חג האורות, המציין את נס פך השמן ואת ניצחון המכבים על היוונים. החג נמשך שמונה ימים, ובמהלכם מדליקים נרות בחנוכייה, משחקים בסביבון ואוכלים מאכלים מטוגנים כמו סופגניות ולביבות.
פסח (שני עד שלישי, 22-30 באפריל 2024)
פסח הוא אחד מהחגים המרכזיים ביהדות, המציין את יציאת בני ישראל ממצרים. החג מתחיל בערב יום שני ונמשך עד הערב של יום שלישי הבא. במהלך פסח, נמנעים מאכילת חמץ וזוכרים את הסיפור ההיסטורי בליל הסדר.
שבועות (שני עד שלישי, 10-11 ביוני 2024)
שבועות הוא חג הביכורים והקציר, המציין את מתן התורה בהר סיני. החג נמשך יום אחד בלבד, ומתחיל בערב יום שני. נהוג לאכול מאכלי חלב ולקרוא את מגילת רות.
לסיכום, חגים 2024 מציעים לנו הזדמנות להתחבר לשורשים שלנו, לחגוג עם המשפחה והחברים ולהתבונן בערכים ובמסורת היהודית. תכננו את החופשות שלכם בהתאם ותיהנו מחגים שמחים ומלאים בתוכן רוחני ותרבותי.